jadłospis przedszkole 26.03.2018r.-30.03.2018r.

PONIEDZIAŁEK 26.03.2018
ŚNIADANIE: Pieczywo słonecznikowe z masłem, łosoś wędzony, serek twarogowy z ziołami, szczypior, pomidor bez skórki, rzodkiewka, herbata z cytryną,
OBIAD: Zupa marchewkowa na wywarze mięsnym, kiełbasa śląska drobiowa z cebulką, ziemniaki, sałatka z ogórka kiszonego, owoc, kompot wieloowocowy,
PODWIECZOREK: Bułka kajzerka z masłem, pasztet drobiowy, ogórek konserwowy, napar z czarną porzeczką,
Alergeny:1,3,4,9,15


WTOREK 27.03.2018
ŚNIADANIE: Śniadanie Wielkanocne: pieczywo mieszane z masłem, jajka na twardo, szynka gotowana, papryka, ogórek zielony, pomidory, rzodkiewka, kiełki brokułów, roszponka, napar owocowy, 
OBIAD: Rosół na wywarze drobiowo – warzywnym z ryżem, gulasz drobiowy, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i marchewki, owoc, woda z sokiem jabłkowym,
PODWIECZOREK: koktajl mleczno – truskawkowy, wafle ryżowe,
Alergeny:1,3,9

ŚRODA 28.03.2018
ŚNIADANIE: Chałka z masłem, miód pszczeli wielokwiatowy, ser żółty typu „Gouda”, kawa zbożowa z mlekiem 2 % UHT,
OBIAD: Zupa krem szpinakowy na wywarze mięsno – warzywnym, makaron z mięsnym sosem bolognese, owoc, kompot wieloowocowy
z cytryną,

PODWIECZOREK: Popcorn, sok marchewkowy,
Alergeny:1,7,9,15


CZWARTEK 29.03.2018
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, polędwica drobiowa, ogórek zielony, rzodkiewka, kakao
OBIAD: Rosół na wywarze drobiowo – warzywnym z lanym ciastem, szynka duszona w sosie własnym, ziemniaki, gotowane buraczki
z jabłkiem, owoc, woda z sokiem,

PODWIECZOREK: Ciasteczko biszkoptowe, soczek
Alergeny:1,3,9,7,


PIĄTEK 30.03.2018
ŚNIADANIE: Pieczywo mieszane z masłem, płatki śniadaniowe kukurydziane, mleko 2% UHT, szynka gotowana, pomidor bez skórki, sałata zielona, herbata z cytryną,
OBIAD: Zupa koperkowa na wywarze mięsnym z kaszką manną, łosoś w panierce, ziemniaki, surówka z marchewki z mandarynką, owoc, napar owocowy z hibiskusem,
PODWIECZOREK: jabłko / banan
Alergeny:1,3,4,7,9,15